پیوند 1 تا چند عضوی مولتی ویسرال

دستگاه گوارش که شامل اعضای متفاوتی می­شود دارای وظیفه مهمی است که ما بدون آن قادر به ادامه حیات نخواهیم بود و هرگونه اختلال در عملکرد این دستگاه حیاتی قادر به سخت نمودن زندگی روزمره ما است. این دستگاه مهم بر خلاف کار پیچیده اش دارای روند بسیار قابل فهمی است که شامل بلع، انقباض، ترشح، هضم، جذب و دفع می­شود و هرکدام از این مراحل را اندام های تخصصی دستگاه گوارش مانند مری، معده، روده کوچک و بزرگ، کبدف، پانکراس و....... انجام می­دهند.
پیوند چند عضوی مولتی ویسرال

فهرست

پیوند چند عضوی مولتی ویسرال چیست؟

دستگاه گوارش

دستگاه گوارش که شامل اعضای متفاوتی می­شود دارای وظیفه مهمی است که ما بدون آن قادر به ادامه حیات نخواهیم بود و هرگونه اختلال در عملکرد این دستگاه حیاتی قادر به سخت نمودن زندگی روزمره ما است. این دستگاه مهم بر خلاف کار پیچیده اش دارای روند بسیار قابل فهمی است که شامل بلع، انقباض، ترشح، هضم، جذب و دفع می­شود و هرکدام از این مراحل را اندام های تخصصی دستگاه گوارش مانند مری، معده، روده کوچک و بزرگ، کبدف، پانکراس و……. انجام می­دهند.

روده کوچک

همانطورکه قبل تر توضیح دادیم روده کوچک یا روده باریک عضوی از دستگاه گوارش است که با طول پنج تا شش متر بلند ترین عضو دستگاه گوارش است و بیشتر گوارش و جذب را انجام می­دهد. در این عضو بلند اما نچندان قطور که قطرش بین دو تا چهار سانتی متر است موادی مانند شیره روده، شیره لوزالمعده(پانکراس) صفرا(زهره) می­ریزند که باعث گوارش و جذب مواد غذایی می­شوند.

بیماری های روده کوچک

کار این عضو حیاتی می­تواند با بیماری های متفاوتی مانند بیماری کرون، بیماری سلیاک، انسداد روده، سرطان و …… مختل شود یا به مشکل بر بخورد، اما از بد ترین بیماری های مربوط به این عضو می­توان به سرطان روده و نارسایی روده اشاره کرد، هر دوی آن ها بسیار خطرناک هستند و می­توانند تا سال ها زندگی فرد را درگیر کنند که در ادامه بیشتر در مورد آنها توضیح خواهیم داد.

سرطان روده

سرطان در این عضو حیاتی هم مانند سایر اعضای بدن ایجاد می­شود، زمانی که سلول های معیوب یا سلول هایی که دچار جهش ژنتیکی شده اند از کنترل خارج و بیش از اندازه تکثیر می­شوند باعث به وجود آمدن تومور و ایجاد غده سرطانی خواهند شد که بیشتر در قسمت اثنی عشر یا قسمت فوقانی شکل می­گیرند و معمولا از پوشش روده شروع می­شنود و حتی بعضی از مواقع به اعضای دیگر بدن هم سرایت می­کند.

نارسایی روده

نارسایی روده یا تنبلی روده به معنی عدم تحرک روده به صورت موثر و یا کاهش پارستالتیک روده گفته می­شود. این بیماری می­تواند در اثر مشکلات مادر زاد باشد یا اینکه عوامل خارجی باعث این عارضه باشند مانند نرسیدن آب و مواد مغذی کافی یا کمبود فیبر و روده به صورت کلی قادر به جذب کربوهیدرات ها و پروتئین ها نباشد که باعث می­شود برای حفظ حیات نیاز به مکمل یا جایگزینی داخل وریدی باشد.

راه های درمان سرطان روده

برای درمان این عارضه راه های درمانی مختلفی وجود دارد مانند جراحی، شیمی درمانی، ایمونوتراپی و …. که هر کدام از آنها بسته به وخامت شرایط مورد استفاده قرار میگیرند برای مثال در جراحی روده جراحان می­کوشند تا بخشی که تومور آن را درگیر کرده بردارند و عمل را به روش بای پس انجام دهند اما گاهی نیاز است که کل روده کوچک برداشته شود، اما روشی دیگر وجود دارد که به صورت اختصاری به آن عمل پیوند روده (پیوند چند عضوی مولتی ویسرال) گفته می­شود که در ادامه بیشتر درباره آن توضیح می­دهیم.

راه های درمان نارسایی روده

نارسایی روده به عنوان بیماریی که بسیار می­تواند کشنده باشد راه های درمانی هم مانند:تراپی هرمونی، استفاده از مکمل های ویتامینی و معدنی، استفاده از رژیم غذایی مخصوص، جراحی روده غیر پیوندی از جمله ترمیم فیستول و…. دارد. اما می­توانیم از راه دیگری که قبل تر از آن نام بردیم (عمل پیوند چند عضوی روده) به عنوان یک راه موثر اما کم دسترس یاد کنیم.

پیوند چند عضوی مولتی ویسرال

همانطور که پیش تر توضیح دادیم از پیوند روده مولتی ویسرال می­توان برای درمان بیماری های خطرناک و کشنده ای مانند نارسایی روده و سرطان استفاده کرد. پیوند چند عضوی مولتی ویسرال زمانی انجام می­شود که تومور یا نارسایی علاوه بر بخشی از روده یا همه آن، اعضای مجاور مانند کلیه کبد و… را تحت تاثیر قرار می­دهند و باعث آسیب رسیدن به این اعضا می­شوند که نیاز می­شود برای آن ها هم پیوند صورت بگیرد بنابر این پیوند تمام اعضایی که در یک حوزه قرار دارند در یک عمل صورت می­گیرد. اما این عمل به دلیل ریسک زیاد و هزینه های بالا به ندرت صورت می‌گیرد.

مراحل پیوند چند عضوی مولتی ویسرال

همانطور که می­دانید پیوند زمانی صورت می­گیرد که اهدا کننده ای وجود داشته باشد تا عضو سالم را به فردی که دچار مشکل شده اهدا کند بنابر این عمل پیوند چند عضوی مولتی ویسرال در چند مرحله صورت میگیرد که در ادامه درباره آنها توضیح خواهیم داد.

 

  • آماده سازی: از این رو که باید اول مشخص شود عضو اهدایی به بدن شخص بیمار جواب میدهد یا خیر فرد بیمار برای انجام معاینات باید به بیمارستان مراجعه کند که در صورت مثبت بودن جواب عمل پیوند در اسرع وقت آغاز می­شود.
  • بیهوشی: این مرحله دقیق در قبل از شروع جراحی قرار دارد که دکتر متخصص بیهوشی با قرار دادن ماسک روی مجرای تنفسی یا از طریق تزریق داروی بیهوشی به فرد بیمار بیهوشی عمومی میدهد که باعث می­شود تا فرد در کل طول عمل به خواب عمیقی فرو برود.
  • برش: این مرحله دقیقا اولین مرحله عمل است که جراح برای دسترسی به اندام های داخلی بر روی شکم برشی ایجاد می­کند که البته اندازه این برش به شرایط بیمار بستگی دارد.
  • ارزیابی: اندام های بیمار از نظر هر گونه ناهنجاری (مانند عفونت تشخیص داده نشده) که از پیوند جلوگیری می کند، ارزیابی می شوند و اقدامات لازم صورت می­گیرد.
  • حذف: در این عمل باید بخشی از اتصالات بین اندام ها قطع شوند تا جراح قادر به ادامه عمل باشد بنابر این در این مرحله جراح تمامی اتصالات لازم را از اندام ها با برش قطع و از بیمار خارج می­کند.
  • کاشت: تا این مرحله اندام های فرد اهدا کننده که در شرایط مناسب نگهداری شده اند از محفظه های خود خارج می­شوند و در داخل بدن فرد بیمار کاشته می­شود که شامل اتصال آن ها به ورید های بدن، شریان ها و هر اتصال حیاتی دیگر است.
  • بسته شدن: این مرحله آخرین مرحله عمل است که جراح بعد از اطمینان از شرایط بیمار و مناسب بودن شرایط وریدی تمامی خونریزی هارا کنترل و محل برش را می­دوزد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
آیا درباره ویزیت آنلاین دکتر نیک اقبالیان سوالی دارید؟
از ما بپرسید!!!