6 نوع جراحی سرطان:

جراحی سرطان یکی از قدیمی ترین روش­های درمان سرطان است. درست است که علم و تکنولوژی در حوضه پزشکی پیشرفت چشم­گیری داشته اما هنوزهم این روش برای درمان این بیماری بسیار موثر است. این جراحی به روش­ های مختلف و با هدف­های متفاتی با تشخیص پزشک معالج انجام می ­شود. جراحی سرطان می تواند بصورت تحاجمی و یا کم تهاجم انجام شود که در ادامه به این موضوع نیز می پردازیم.
جراحی سرطان

فهرست

جراحی سرطان یکی از قدیمی ترین روش­های درمان سرطان است. درست است که علم و تکنولوژی در حوضه پزشکی پیشرفت چشم­گیری داشته اما هنوزهم این روش برای درمان این بیماری بسیار موثر است. این جراحی به روش­ های مختلف و با هدف­های متفاتی با تشخیص پزشک معالج انجام می ­شود. جراحی سرطان می تواند بصورت تحاجمی و یا کم تهاجم انجام شود که  در ادامه به این موضوع نیز می پردازیم.

جراحی سرطان به چه منظور انجام می­شود؟

جراحی سرطان با هدف­های مختلفی از جمله: تشخیص سرطان، پیدا کردن محل سرطان، برداشتن قسمتی یا همه سرطان، ترمیمی ظاهری، بازیابی عملکرد بدن  و… انجام می­ گیرد. با توجه به نوع جراحی مورد نیاز این عمل ممکن است در کلینیک، بیمارستان و یا حتی مطب پزشک انجام بگیرد. مکانی که برای انجام جراحی انتخاب می کنند با توجه به زمان مورد نیاز و مدت زمان نقاهت بعد از جراحی انتخاب میشود.

 

جراحی سرطان جهت تشخیص:

یکی ازمهم­ترین  اقدامات برای تشخیص سرطان نمونه برداری است که در این مرحله جراح با ایجاد یک بریدگی درمحل مورد نظر بخشی یا کل بافت مشکوک به سرطان را برمی­ دارد و بعد از آن برای آزمایش ­های بیشتر و برسی بافت سرطانی نمونه را به بخش آسیب شناسی آزمایشگاه ارسال می ­کند. نمونه برداری می تواند به منظور برداشتن قسمتی از بافت مشکوک و یا برداشت کامل خال یا توده انجام بگیرد.

جراحی سرطان جهت درمان:

این نوع از جراحی سرطان به منظور درمان بیماری انجام  می شود. در این روش تومورها یا سلول­های سرطانی درحال رشد را بطور کامل از بدن فرد خارج می­ کنند. گاهی حتی ممکن است در این جراحی بخشی از بافت های اطراف توده را که ممکن است بعدا دچار سرطان شوند را نیز بردارند. قبل ازاین روش برای درمان ممکن است پزشک درمان­ های دیگری مانند پرتو درمانی را  انجام بدهد اما با این حال این نوع جراحی سرطان در اکثر مواقع به عنوان اولین راه درمان شناخته می شود.

جراحی سرطان جهت پیشگیری:

برخی مواقع یک بافت در بدن دارای سلول های سرطانی نیست اما ممکن است در آینده به تومارهای بدخیم تبدیل شود. برای مثال: وجود پلیپ در روده یک علامت هشدار دهنده است که می ­تواند در آینده به سرطان تبدیل شود در چنین شرایطی پزشک، عملی به منظور جراحی سرطان پیشگیرانه انجام می­دهد.

جراحی سرطان تسکینی:

زمانی که فردی دچار سرطان می­شود مقداری از کیفیت زندگی و سلامتی خود را از دست می­دهد. در چنین شرایطی پزشکجراحی سرطان از نوع تسکینی را انجام می­دهد. جراحی تسیکنی با هدف­های مختلفی انجام می­گیرد. مانند:

  • کاهش درد و ارتقا کارکرد جسمی فرد
  • جلوگیری و متوقف کردن خونریزی
  • گذاشتن لوله در بدن جهت تغذیه بیمار
  • جلوگیری از شکستگی استخوان­هایی که بر اثر سرطان ضعیف شده اند

جراحی ترمیمی سرطان:

بعد از جراحی های سرطان و برداشتن تومورها ممکن است فرد از نظر ظاهری یا عملکردی دچار تغییر یا اختلال شود در چنین مواقعی می ­توانند جراحی ترمیمی سرطان را انجام بدهند. این عمل می ­تواند همزمان با برداشتن تومار و یا پس از بهبود یافتن کامل انجام بگیرد. جراحی ترمیمی بیشتر در کسانی که سرطان پستان و یا سرطان های مربوط به سر و گردن ماندد سرطان تیروئید دارند انجام می ­شود.

جراحی کم تهاجم سرطان :

برخی از جراحی های سرطان کم تهاجمی هستند. مانند: جراحی لیزری، جراحی میکروگرافی مهز، جراحی لاپراسکوپی، کرایوسرجری، جراحی سرطان با برق، جراحی سرطان با استفاده از سوراخ طبیعی بدن و اندسکوپی که اطالاعات مربوط به هریک از این جراحی ها را در مقاله جراحی کم تهاجم سرطان برایتان مفصل توضیح داده­ ایم.

چگونه جراحی سرطان باعث بهبود بیماری می­شود؟

باتوجه به گسترش بیماری سرطان در بدن و همچنین نوع سرطان، انجام جراحی می­ تواند به بهبود موارد زیر کمک کند:

  • کاهش علائم سرطان
  • کاهش مقداری از حجم تومور
  • از بین رفتن کامل تومور
  • افزایش طول عمر بیمار
  • افزایش میل به زندگی در بیمار

جراحی سرطان دارای فوایدی مانند: تشخیص زود هنگام سرطان و پیشگیری از گسترش آن، کاهش درد بیمار، درمان راحت تر نسبت به دیگر روش ­های درمانی و… است البته باید بدانید که هر جراحی علاوه بر فوایدی که دارد عوارضی را نیز به همراه خواهد داشت. جراحی سرطان هم مستثنی نیست و ممکن از عوارضی همچون درد شدید در قسمتی که تحت عمل قرار گرفته است ،عفونت بعد از جراحی، حالت تهوع و استفراغ را به همراه داشته باشد اما تمامی این موارد کاملا  قابل کنترل است.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
آیا درباره ویزیت آنلاین دکتر نیک اقبالیان سوالی دارید؟
از ما بپرسید!!!